T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / NİLÜFER - İslam Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı

HUKUK SEKRETERLİĞİ:

Büro makinelerin kullanarak büro yönetimi, büro içi ve dışı iletişimi sağlama, yöneticinin günlük işlerini organize etme, belge hazırlama dosyalama, dava dosyaları hazırlama, toplantı ve seyahat organize etme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirmek.

 

TİCRET SEKRETERİ:

Büro makinelerini kullanarak büro yönetimi, büro içi ve dışı iletişimi sağlama, yöneticinin günlük işlerini organize etme, belge hazırlama, dosyalama, bildirimleri e ödemeleri izleme işlemlerini yürütme, toplantı ve seyahat organize etme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirmek.

 

YÖNETİCİ SEKRETERİ:

Büro makinelerini kullanarak büro yönetimi, büro içi ve dışı iletişimi sağlama, yöneticinin günlük işlerini organize etme, belge hazırlama, dosyalama işlemlerini yürütme, sunum hazırlama, toplantı ve seyahat organize etme ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirmek.

 

İŞ BULMA İMKÂNLARI:

Sekreterlik mesleğinin iş imkânları, iş alanlarının sayısı kadar geniştir. Sekreterler hemen her iş alanını da iş bulma imkânına sahiptirler. İşletmeler hangi işi yaparlarsa yasınlar işyerini büro ortamında yürütmektedirler. Bürolarda yazışmalardan makine kullanımına kadar birçok iş sekreterler tarafından yürütülmektedir. Ayrıca her ticari kuruluş, dosyalama ve arşivleme yapmak zorunda olduğundan bu işleri de sekreterler yapmaktadır.

 

EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI:

Mesleğin eğitimi çeşitli üniversitelere bağlı meslek yüksek okullarının ilgili bölümleri ile lisans düzeyinde Büro Yönetimi Öğretmenliği bölümlerinde bulunmaktadır. Kurumlar, başarılı gördükleri sekreter ve yönetici asistanlarını destekleyen bir takım eğitimler vererek daha fazla yetki ve sorumluk üstlenmelerini sağlamaktadırlar

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.12.2012 - Güncelleme: 29.09.2023 17:07 - Görüntülenme: 10348
  Beğen | 5  kişi beğendi